/ iStock/Getty Images
Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка със срещата от квалификациите за Европейското първенство по футбол 2020 между националните отбори на България и Англия. Двубоят ще се състои от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“, съобщават от пресцентъра на МВР.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, и чадъри). Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Домусчиев: Борислав Михайлов винаги работи за развитието на българския футбол

Поради наложено наказание от УЕФА няма да бъдат настанявани зрители на блокове № 35, 36, 37, 38, 39, 40 и 41 в сектор „Г“. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20.00 часа. За привържениците на Англия са предвидени за отваряне входове № 22, 23, 24, на сектор „Г“ и вход № 25 на сектор „А“ на стадиона. Привърженици на българския национален отбор, закупили билети за сектор „А“, ще бъдат пропускани през входове № 1 и 2.

Започна турнир по мини футбол

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
Във връзка с провеждане на футболната среща ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства, както следва:

- до 24.00 часа при сектор „Г“ на Националния стадион „Васил Левски”;

- от 08.00 до 24.00 часа на моста пред Националния стадион „Васил Левски” и на ул. „Ген. Гурко“ между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Васил Левски“.

Домусчиев: Борислав Михайлов винаги работи за развитието на българския футбол

От 20.30 часа до приключване на футболната среща, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, е възможно да бъде забранено влизането на превозни средства в двете посоки (с изключение на автобусите на масовия градски транспорт) по:

- ул. „Ген. Гурко”, между булевардите „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”;

- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;

- бул. „Драган Цанков”, между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Пейо К. Яворов”.