турнир
турнир / община Стара Загора
Турнир по мини футбол за Купата на Кмета - “Самарско знаме” се провежда в рамките на този уикенд, на тренировъчните игрища на ст. “Трейс Арена”. Организатор на проявата е Сдружение за спортни прояви “Феникс”, със съдействието на община Стара Загора.

„Надявам се тази година събитието да се получи добре, да има един коректен, спортсменски и силен турнир, за да може да се превърне в традиция за есенния спортен календар на града“, каза при откриването организаторът Лъчезар Гичев. Един от любимите футболисти на старозагорската публика, изиграл десетки мачове с фланелките на местните „Берое“ и „Верея“, Владимир Зафиров, апелира за европейско  поведение, феърплей към играта и противниците, защото това е само един спорт, който трябва да радва и забавлява публиката.

В оспорваната надпревара се включват 20 отбора от цялата страна, разпределени в 4 групи. След тази фаза, в неделя ще се изиграят осминафинали, четвъртфинали и полуфинали. Третото място ще се определи с изпълнение на дузпи в 13:45 часа, а финалът ще започне в 14:15 часа. Награждаването на победителите е от 15:00 часа, а наградният фонд възлиза на 4000 лева.