Бойко Борисов при откриването на Национална политическа академия на Жени-ГЕРБ в Стара Загора
Бойко Борисов при откриването на Национална политическа академия на Жени-ГЕРБ в Стара Загора / БГНЕС
В нашата програма няма нито една незащитена цифра, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия на Жени-ГЕРБ в Стара Загора, на която бяха представени приоритетите в предизборната програма на партията, предаде „Фокус“.

„Опорните точки бяха, че всички партии отворили торбите с обещанията. В нашата програма няма нито една цифра незащитена. Всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета. На база на тези две неща“, заяви Борисов.

Горанов: Предизборните обещания на ГЕРБ не са бомбастични, а реално изпълними

„Парите, които взехме за дълг, стоят непипнати във фискалния резерв“, допълни той, като отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева. По думите на Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ „Белене“, във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева.

Какво ни обещават от ГЕРБ предизборно?

„Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години“, коментира още лидерът на ГЕРБ по по повод обезопасяването на тунела след инцидент при който жена загина, след като част от осветителната система падна върху кола.

Герджиков: За пет дни на "Ечемишка" се свърши работа за пет години

Реакцията на Борисов към думите на Герджиков

„Като опорна точка за атака срещу ГЕРБ е жената, която загина на „Ечемишка“, Бог да я прости. Защо е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да застанат и да посочат. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си прие БСП – за амнистията – най-срамният закон от далечната 1945-6 година, когато е имало народен съд“, посочи още Борисов.

Бойко Борисов при откриването на Национална политическа академия на Жени-ГЕРБ в Стара Загора
БГНЕС


„Каква беше ревизията – защо държавната фирма „Автомагистрали“ е ремонтирала „Тракия“ и „Хемус“, които бяха в отвратително състояние? Преди 1 месец обясняваха, правителството в оставка да не провежда обществени поръчки, сега, когато почнаха ударно да правят, казаха че били забавени. Кое от двете беше правилно?“, запита още той, като припомни, че е призовал за всяка обществена поръчка да се пита президента Радев. „Така че с усилените проверки не виждам къде можем да бъдем уязвени“, допълни Борисов.

Какво откри кабинетът при ревизията в министерствата

"Направихме задълбочена проверка на приватизацията и сме я пратили на прокуратурата. Щом искат да си правим ревизия“, каза още Борисов.

По думите му две години от ГЕРБ са считали, че, ако градят и наваксват, това, което са заварили като катастрофа, държавата ще се оправи.

Герджиков: Наумил съм си да бъда служебен премиер до 27 април

Борисов отбеляза, че НДСВ нямат един общински съветник в София. „Не депутат, съветник нямат. Кой ги избра, коя сила и откъде ги докара и ги върна, защото навремето те ме изгониха“, коментира още той.