„Предизборните обещания на ГЕРБ не са бомбастични, а съвесем релално изпълними за мандат от четири години”. Това заяви пред NOVA бившият финансов министър Владислав Горанов.

Той поясни, че партията вече има нови приоритети. А двойното увеличение на учителстките възнаграждения, както и скокът в размера на минималната и средната заплати били прогнози, а не обещания.

Какво ни обещават от ГЕРБ предизборно?

„Хората започват да имат все по-високи претенции, особено живеещите в големите градове”, коментира Горанов. И допълни, че, ако минималната заплата расте с по 10% на година, това няма да окаже негативен ефект върху икономиката и заетостта.

В сферата на образованието, освен да стимулира преподавателите, ГЕРБ планира и да наказва недобросъвестните родители.

„Ще има репресия от страна на държавата срещу майките и бащите, които по някакъв начин възпрепятстват децата си да посещават училище”, каза Горанов.

Той коментира и ветото на президента Радев върху Закона за концесиите.

Горанов: По-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции

Дългосрочните проблеми не се решават за един ден, предишния път заварихме фалирала банка и след изплащането на депозитите на хората държавата вървеше към свръхдефицит.

Големите обществени поръчки могат да бъдат изпълнени само от големи фирми, които в България не са толкова много.

Имаме проблеми с корупцията на всички нива.

„БСП накара държавния глава да върне закона”, отсече ексминистърът. И поясни, че решенията за така наречените от Радев „вечни” концесии (за срок от 35 години) ще се взимат от Народното събрание.

Източник: nova.bg