Горанов: По-добре да има избори до дупка, отколкото безпринципни коалиции
Горанов: По-добре да има избори до дупка, отколкото безпринципни коалиции / БГНЕС, архив

Според финансовия министър в оставка Владислав Горанов е по-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции, които раждат слаба и лесна за манипулиране изпълнителна власт. Горанов участва в конференция за финансов инженеринг.

Томислав Дончев призна: Коалиция ГЕРБ-БСП звучи изкусително

В отговор на въпрос дали е възможно партньорство с БСП Горанов заяви, че подобни политически "франкенщайн коалиции" нямат място, освен това министърът допълни, че не вижда политическа рационалност в съществуването им.

Според него, за да има стабилно управление, е нужна доктрина, около която да се обединят политическите субекти. Сред основните въпроси той открои запазването на сегашния данъчен модел и ролята на държавата в икономиката.

Владислав Горанов сравни финансовите инструменти с меката дрога

Коалиция би била оправдана при извънредни обстоятелства, засягащи сигурността на страната, каквито сега няма, допълни Горанов, цитиран от БТА.

Като цяло финансовият министър посочи като възможни партньорства с партии, които имат евроатлантическа ориентации в политическия спектър център-дясно. Горанов смята, че за ГЕРБ коалиция с ДПС не стои на дневен ред и посочи, че не трябва етническите въпроси да се използват за идеологически цели.