Трайчо Трайков и Мартин Димитров
Трайчо Трайков и Мартин Димитров / БГНЕС
Служебният премиер Огнян Герджиков скри отговорните за проблемите с обществените поръчки, заяви Трайчо Трайков от коалиция "Нова република" в коментар на представените по-рано днес от министър-председателя резултати от извършените проверки по министерства.

Какво откри кабинетът при ревизията в министерствата

"Чухме за монополи и картели, но не чухме какво държавата и институциите правят за решаване на проблема", коментира Трайков. Той заяви, че премиерът не е казал нищо по най-важното и пряко задължение на правителството - подготовката на изборите и по-конкретно машинното гласуване. Трайков попита защо Герджиков е приел да стане министър-председател след като е знаел, че няма да може да спази закона по отношение на въвеждане на машинно гласуване във всички секции.

Трайчо Трайков
БГНЕС

Според Атанас Атанасов служебното правителство е действало избирателно при проверките на управлението на Бойко Борисов. Учуден съм, че не са намерени проблеми с обществени поръчки в транспорта и околната среда, заяви той.

Ненчев: Ревизията на Герджиков е комунистически трик в услуга на БСП

Справка на "Нова република" показала, че Румен Овчаров продължава да е представител на държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас", въпреки че в края на миналата година от Министерството на енергетиката обявиха, че той ще бъде сменен.

Откриха нередности в над 100 обществени поръчки в Министерство на отбраната
 
От "Нова република" поискаха служебното правителство да предостави на обществото пълна информация за това какво полезно за държавата е свършил Румен Овчаров. Мартин Димитров попита дали служебния премиер ще отстрани Овчаров от заеманата длъжност.
 
БТА