Николай Ненчев
Николай Ненчев / БГНЕС, архив
Данните от ревизията целят да прикрият нещо много важно, коментира бившият военен министър
Аз съм твърдо озадачен от поведението на премиера Герджиков, коментира бившият военен министър Николай Ненчев във връзка с изнесените по-рано днес от служебния премиер констатирани нарушения от одита във ведомствата. По негови думи ревизията на кабинета е стар комунистически трик.

Какво откри кабинетът при ревизията в министерствата
 
"Служебният премиер очевидно се е поставил в услуга на българските социалисти с тази инициатива и тези решения да бъдат подменени очаквания, свързани с корупционни практики", посочи Ненчев.
 
Откриха нередности в над 100 обществени поръчки в Министерство на отбраната

Той бе категоричен, че е бил изключително внимателен за обществените поръчки в неговия ресор. Лидерът на БЗНС уточни, че не е видял все още доклада и не знае какви точно подозрения за измами има в част от поръчките, както и как от първоначално нарушения в 100, сега се говори за 45 обществени поръчки, обявени през 2016 г.

Николай Ненчев
БГНЕС, архив

"Доколкото разбрах, днес министърът на отбраната твърди, че не знае дали въобще ще се стигне до прокурор, колко от тях ще стигнат, т.е. има объркване между тях самите и някой от някъде дава поръчка, има противоречие между премиера и министъра на отбраната", заключи бившият военен министър.

Служебният кабинет прави ревизия на обществените поръчки, Герджиков призова за безкомпромисност

Николай Ненчев смята, че като се фокусира вниманието върху обществените поръчки, които тепърва ще бъдат разследвани и, по думите му, нищо няма да излезе, се прикрива нещо съществено от срещата на НАТО в Брюксел. "Там се взима решение за предно разполагане в Черноморския регион, нещо, което като че ли се загуби в обществения дебат. Нещо срещу което беше БСП и отчасти президентът Радев", добави Ненчев.
 
Той поиска да разбере каква е била позицията на българския вицепремиер и министър на отбраната и дали той е подкрепил решението за разполагане на постоянна бойна група в акваторията на Черно море. "Коментиран ли е много важен и съществен въпрос, който беше въпрос табу в програмата и изявленията на БСП дали ще бъде изграден координационен център за действията на тези сили в България", настоя още за отговор Ненчев.
 
БТА