/ БГНЕС
Бойко Борисов отчете, че по мярката 60/40 към момента има 7403 подадени заявления, а над 101 000 работници са се възползвали от нея.

Между 7 000 и 10 000 работници всеки ден запазват работните си места, като с този темп до края на месеца ще запазим над 120 хиляди работни места, посочи той.

Борисов: Предложих на Нинова заедно да минем през пандемията, тя отказа

Борисов подчерта, че има три пъти по-малко регистрирани безработни за 20 дни.

„Среднорегистриращите се безработни на ден към 7 април са 7619, а към 27 април са 2769, близо три пъти по-малко. Намалението е с почти 5000 души за 13 работни дни. На ден новорегистрираните безработни намаляват с между 300 и 400 души“, цитира данните той.

Очаква се до края на месеца над 120 000 работни места да бъдат запазени с мярката 60/40, заключи Бойко Борисов.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев също направи съпоставка между новорегистрираните безработни и запазилите работните си места благодарение на мярката "60/40". В момента безработните са около 90 000 души, а мярката ще запази работните места на над 100 000 души, каза депутатът и добави, че иначе безработните биха били над 200 000. 

По време на изслушването Бойко Борисов отговори и на критиките на червената опозиция, че правителството не показва грижа към обикновения човек - отпускат се само кредити, заеми и възмездни помощи.

"Вие като опозиция вместо да ми казвате - недей харчи парите, за да може ние след време да приложим нашите планове, вие сега ме тикате да извадим милиардите, да ги раздадем и след това да изпаднете вие в шок и да викате: "Ама те дадоха парите", каза Борисов.

Горанов: Даваме безвъзмездни средства, но не хвърляме пари от хеликоптер над жълтите павета

"Ние имаме една от най-важните задачи да запазим парите за пенсионерите, за работещите, за тези, които са в социални системи, медицинските лица, армията, полицията. Говорите за 10 млрд. кредит. Ние не сме теглили кредит. Аз ви благодарих, че дадохте възможност. Ако не стигнат парите, тогава да теглим кредит. До този момент не сме теглили. Искаме действително да може животът да продължи на пълни обороти. В момента, в който свършат парите, няма бизнесът да се притече на помощ нито да пенсионерите, нито на служителите в държавния сектор, които осъществяват обществения ред и здравеопазването", продължи той.

Малко ви завиждам, вие можете да предлагате всичкои за всички наведнъж, но ние трябва да носим отговорност“, обърна се той към БСП.

Бойко Борисов парламент
БГНЕС

Бойко Борисов парламент
БГНЕС

Бойко Борисов парламент
БГНЕС