Премиерът увери бизнеса, че правителството няма да вдига данъците
Инвестираме милиарди и пак сме в излишък. Последните 10 години вървим все нагоре. Искам да благодаря на вас, че икономиката расте - това заяви пред бизнеса министър-председателят Бойко Борисов, който уважи церемонията по награждаването на „Мистър и Мисис Икономика“ в присъствието на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

Борисов не пропусна да изтъкне положителното икономическо развитие на страната ни. Премиерът цитира данни на Световната банка, според които България отбелязва единствено възходящ тренд през последните 10 години.

Борисов: Един от най-големите ми грехове е, че магистралите в България са безплатни (ВИДЕО)

„Тази вечер сме се събрали на едно мероприятие за добри новини. Искам да благодаря на всички вас, които със своите умения и предприемчивост давате възможност икономиката да расте. Много лесно се проследява развитието на една държава и може да видите кога е бил застоят в България“, каза премиерът.

Той увери, че въпреки голямата задлъжнялост в световен мащаб, страната ни се стреми да харчи „внимателно и пестеливо“, но същевременно инвестира в основните си приоритети. За пример той даде големите инфраструктурни проекти в София, както и строежа на магистралите „Европа“ и „Хемус“.

Борисов показа строежа на магистралата до Калотина от хеликоптер (СНИМКИ/ВИДЕО)

По този повод Борисов реши да се пошегува с факта, че дълго време хубавият път е стигал единствено до Правец, родното място на Тодор Живков: „Аз за Банкя го оставих последен“.

„Два огромни газопровода – един за втечнен газ, за да ни даде реалната диверсификация и един транзитен, „Балкански поток“, продължи да изрежда премиерът. Той припомни, че само за последните няколко години страната ни е похарчила милиарди левове в различни проекти.

Пенсии 2020 - ябълката на раздора между управляващи и опозиция

„Всичко това и пак сме на излишък", категоричен бе Борисов, който реши да се пошегува още веднъж, но този път с новите американски изтребители. „Нови, да си хвърчат“, каза той пред препълнената зала.

Бюджет 2020: 610 лв минимална заплата, скача заплащането на учители и чиновници

„Мощно инвестираме в здраве, спорт, култура, археология“, обобщи министър-председателят и увери бизнес елита на форума, че държавата няма да пипа данъците.

Награждаване
Георги Димитров

 

"Днес вашите фирми, българските работници сигурно още работят, в неделя работеха, и то истински здрави, жизнени хора", отбеляза Борисов, който бе на инспекция на магистрала "Хемус" през почивния ден.

Борисов благодари на работниците на „Хемус”, че се трудят и в неделя (СНИМКИ)

Той не скри задоволството си, че строежът напредва. "От Търговище чак Шумен се вижда вече по магистралата. И на мен ми е кеф", каза премиерът. И обеща на предприемачите от името на правителството: "Това мога да ви гарантирам - образованието, дуалното обучение, инфраструктурата". После отново вкара чувството си за хумор, като си взе довиждане с бизнеса, но остави да го заместват на церемонията "моя мистър и мисис - Мариана и Влади", визирайки министрите си Мариана Николова и Владислав Горанов, които връчиха наградите.