БОП упражнява натиск върху администрацията, смята кметът на Септември
БОП упражнява натиск върху администрацията, смята кметът на Септември / снимка: Sofia Photo Agency

"Борба с организираната престъпност" в Пазарджик упражнява натиск върху работата на администрацията в община Септември. Това заяви кметът на общината Петър Бошов, който твърди, че в рамките на извършена проверка от териториалното звено "БОП" са иззети оригинални документи и компютри, служители са викани за разпит, което пречи на работата на общинската администрация.

Действията на служителите на звеното са по образувано досъдебно производство за отклоняване на европейски средства и са извършени по разпореждане на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Кметът на Септември вече е направил възражение до окръжния прокурор по отношение на законосъобразността на действията на ТЗБОП.

От полицията в Пазарджик категорично заявиха, че твърденията на кмета на Септември за оказвания натиск върху администрацията са неоснователни и не почиват на никакви факти и доказателства.

"Всички действия по разследването са извършвани под контрола на наблюдаващ прокурор. В своята ежедневна служебна дейност служителите от ТЗБОП-Пазарджик са водени от желанието и вътрешното убеждение за защита не на частни или корпоративни интереси, а на интересите на държавата и обществото", се казва в официалното становище на Дирекцията на полицията в Пазарджик.