/ iStock/Getty Images
Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика
В областите с потвърдени случаи на COVID-19 се преустановява провеждането на спортни мероприятия на закрито. Това се казва в заповед, подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика.

Нови мерки, касаещи спорта в България (ВИДЕО)

Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика. Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място.

Остават затворени детските ясли, градини, училища и културни институции в Плевен

Да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието. При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на България.

Изпратената до всички лицензирани спортни организации и техните членове заповед е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на Република България и Заповед № РД-01-122/11.03.2020 г. на министъра на здравеопазването.

Към днешна дата установени случаи на коронавирус има в София, Плевен и Габрово.