/ iStock/Getty Images
Преустановяването на учебния процес е до второ нареждане
Решение кога ще бъдат отворени училищата, детските градини, ясли, университети и други обучителни организации на територията на област Плевен към този момент няма, съобщиха от Общината.

Очакват се резултати от 44 съмнителни проби за коронавирус в Плевен (ВИДЕО)

Това беше обявено на провелото се заседание на Областния оперативен щаб, който се събира регулярно заради извънредната обстановка с коронавируса у нас.
 

Отрицателни са пробите от Габрово и Плевен, за които имаше съмнение

Съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 8 март беше разпоредено да бъдат затворени училища, детски градини, ясли и обучителни организации в областите Плевен и Габрово. Преустановяването на учебния процес е до второ нареждане.

В Плевен спират приема на посетители Панорамата и останалите музеи

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на областите Габрово и Плевен министърът на здравеопазването разпореди до второ нареждане:


1. Да бъдат преустановени учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации;

2. Да бъдат преустановени детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения;

3. Да бъдат преустановени посещенията в детските ясли и детските градини;

4. Да бъдат преустановени се всички масови мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес - зали и други, в които се събират много хора на закрито).


Напрежение пред болницата в Плевен, въведени са мерки заради коронавируса (ВИДЕО)

В тази връзка с посетители не работят музеите и галериите, Драматичният театър, общинските зали „К. Попова”, „Гена Димитрова”, залата на ул. „Д. Константинов” 25 , спортните зали, стадион „Плевен”. РБ „Хр. Смирненски” работи с читатели дистанционно.