/ Дарик Бургас
От Областна дирекция на МВР в Бургас докладваха какво са установили проверките до момента
Отнети са шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три моторни превозни средства по време на специализирана операция на МВР късно снощи на територията на южното Черноморие, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Бургас.
 
Операцията е била за установяване на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества или други, нарушаващи Закона за движението по пътищата и е обхванала морските районни полицейски управления в Общините Созопол, Приморско и Царево.

След среднощна акция на МВР: Бърз съд за 10 шофьори. Хванаха и сводник
 
Проверени са 239 автомобила. Установени са три случая на шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая, в които алкохолът е бил над 1,2 промила. Трийсет водачи са санкционирани с актове заради нарушения. Образувани са шест бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества.
 
Междувременно в хода на операцията по линия на пътната безопасност, МВР служителите са заловили и сводник от Приморско, предлагал 18-годишно момиче за платена любов.

11 производства срещу пияни и дрогирани шофьори след акцията по Южното Черноморие
 
Снощи МВР-Бургас даде старт на мащабна акция срещу рисковите шофьори. „Полицията проверява за всякакви нарушения - неизправни автомобили, липса на документи и застраховка Гражданска отговорност, неправилно спиране и паркиране, непоставени предпазни колани”, подчерта началникът на сектор „Охранителна полиция” комисар Неделчо Рачев.
 
Главен инспектор Росен Рапчев от "Пътна полиция" акциите по пътищата ще продължат през целия летен сезон и всеки ден ще имат различен фокус. Униформените проверяват за неизрядни шофьорски книжки, преглед на автомобила, както и бърза проверка в базата данни на КАТ за крадени коли, както и за лица, обявени за общодържавно издирване.

Мащабна акция срещу пияни водачи по Южното Черноморие
 
БТА