Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО)

При съвместна проверка на три институции от две увеселителни заведения на Слънчев бряг били иззети три музикални уредби. Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти.

Иззеха три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Валери Симеонов с акция в Слънчев бряг: От тази нощ битката за тишина ще бъде война

Изземването е част от съвместни действия между институции - част от Междуведомствения координационен център в увеселителни заведения в Слънчев бряг. Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти.

Устата след акцията на вицепремиера в Слънчев бряг: Да върнем лаптопа на Кръстника на хип-хопа

При поредната съвместна проверка между институциите - част от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаския регион, са иззети три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг. Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция "Митници", РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощната тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината.

Валери Симеонов се закани на шумните заведения по морето

По-късно и вторият мишпулт - за нарушаване на полицейски разпореждания. Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай, че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина - по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Валери Симеонов инициира проверки и на превозни средства в Слънчев бряг

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха в началото на активния летен туристически сезон, като стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания.

От тази година започна и затваряне на търговските обекти - нарушители от служителите на НАП при констатирано неиздаване на касови бележки. Контролът се осъществява най–вече за нерегламентирано потребление на акцизни стоки - алкохол, цигари или горива - по този начин се увеличават приходите в държавния бюджет.