Валери Симеонов инициира проверки и на превозни средства в Слънчев бряг

/ Dariknews.bg, архив
През изминалите почивни дни, КАТ-Бургас са извършили първите масирани проверки на територията на курорта Слънчев бряг от дълги години насам, съобщават от кабинета на Валери Симеонов.

По инициатива на вицепремиера на съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР се взе решение да се засили присъствието на контролните органи в курорта, като се изпратят допълнително пет екипа по линия на КАТ, се припомня в съобщението.

Откриха сезона в Слънчев бряг

През последните 48 часа проверките на територията на курорта са установили стотици нарушения, главно по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички.

Незаконните дейности смущават реда и спокойствието на почиващите, принуждавайки туристите да вървят по асфалтираните алеи с риск за пътни инциденти.

Незаконните обекти в Слънчев бряг са пречка за нормалния туризъм

Тротоарите в Слънчев бряг са почти изцяло блокирани от стелажи и сергии, в огромната си част незаконни. Крайният резултат е общо загрозяване на крайбрежната ивица и хаос в туристопотока, което от своя страна влошава възможностите на България да привлича по-платежоспособни туристи, посочват от кабинета на Симеонов.

Сериозни проверки в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов е разпоредил и проверка на фирми, поради съмнения за свързани лица и обща собственост. Проверките ще продължат с още по-висока интензивност през тази седмица, тъй като започват да работят и координационните центрове за проверки във Варна и Бургас, пише в съобщението.