/ iStock/Getty Images
Европейската нощ на музеите ще бъде отбелязана на 14 май в Ямбол с огнен спектакъл и различни творчески работилници. Интерактивният музей „Безистена“, Музеят на бойната слава и Етнографската къща в най-стария квартал на града – „Каргон“ ще отворят вратите си без входна такса от 17:00 до 23:00 ч., съобщиха от общинския пресцентър.

Нощта в интерактивния музей ще премине под мотото „Безистенът – място за срещи“, като акцентът е насочен към визуалните и сценични изкуства. От 11:00 часа там ще звучи концерт на орган, а от 20:30 ч. на откритата сцена започва програма с млади таланти в пеенето и танците. Ще има също творческа работилница за изработка на модни аксесоари от вълна чрез техниката „мокро плъстене“ с вълна и занимателна игра „Откриватели на Арт & Факти“. Кулминацията ще бъде огненият спектакъл „Пробуждане“ на „Жар театър“, който ще започне малко след 22:00 ч.

Към градските развлечения в миналото е насочена програмата в Етнографския комплекс „Каргон“. Програмата там откриват в 17:30 часа от „Малка театрална компания“, които ще разкрият „Тайната на изгубените игри“. От 19:30 до 20:30 ч. трио „Реверанс“ от Стара Загора ще допълнят атмосферата с мелодии от началото на ХХ век.

Програмата в етнографската къща ще завърши в 22:00 ч. с пускане на летящи фенери, под мотото „Да си пожелаем нещо хубаво“.
БТА