/ Община Мездра
Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов съдействаха на абитуриентът Тихомир, чиято къща изгоря на Цветница по-скоро да се сдобие с лични документи.

Днес чрез Информационния център на Общината безплатно бе пусната молба до столична община, където е издаден актът за раждане на момчето, да се направи дубликат. С помощта на началника на Районно управление „Полиция“-Мездра – Цветомир Драгановски бяха придвижени необходимите документи, чрез които бързо да бъде издадена нова лична карта на момчето.

Инж. Събков зарадва Тихомир и с предложение за работа към кметството в с. Елисейна или в рамките на услугите и дейностите, осъществявани от Община Мездра. Това може да стане веднага, след като зрелостникът получи своя диплом за завършено средно образование. Ако предложената работа не устройва Тихомир, има и други опции.

Кметът допълни, че е в процес на лични разговори с представители на бизнеса в общината, търсещи различни кадри. Към момента се водят и преговори за доставяне на фургон, в който останалото без дом семейство временно да живее.

Росица и Тихомир не желаят да се преместят на друго място, защото гледат животни и така си помагат в домакинството. Вариантите пред семейството са два. Единият е с помощта на дарения от строителни фирми да се изгради нова къща, за което Тихомир обещава активно да помага. Втората опция е майката и синът да закупят постройка в Елисейна. Хубавата новина е, че в близост до изгорялата къща на семейството вече се продава друга за 4 000 лв.

На 5 април Община Мездра разкри възможността за превеждане на финансови средства и други материални дарения на пострадалото семейство. Това може да стане по сметката на Община Мездра, банка „ДСК“-клон Мездра.
IBAN: BG95STSA93008425414500
BIC STSABGSF
Код за вид плащане - 445100


Необходимо е в основанието за плащане да бъде оказано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова. Други видове дарения се приемат в Общинския център за социални услуги и дейности /ул. „Иван Вазов“ № 2/ от социалния работник Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт на г-н Цаков- 0883/ 323-683.

През празничните дни много дарители от различни краища на България са посетили семейството и са им занесли хранителни продукти и дрехи. На практика пожарът на Цветница е унищожил всичко, което Росица и Тихомир притежават. Майката и синът се нуждаят от всички малки и големи уреди, пособия и вещи, необходими за домакинството. Призоваваме всеки, който има възможност да помогне на Росица и Тихомир, да го направи.
Община Мездра