Красимир Богданов
Красимир Богданов / netinfo
Народният представител от Обединените патриоти за Врачанският регион Красимир Богданов излезе с позиция, относно проблемите на врачанската болница. "За съжаление, предлаганото от МЗ решение за Врачанската болницата е съкращаване на персонал, легла и обединяването на отделения" - това заяви той след получения отговор на негов парламентарен въпрос от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Оздравителният план предвижда намаляването на леглата в МБАЛ „Хр. Ботев“ от 315 на 270. Административният персонал се намалява с до 150 човека. Съкращения ще има и на медицински специалисти, като основно това ще бъдат лекари и сестри в пенсионна възраст или такива с ниска натовареност.
"Надявам се оздравителния план да засегне и оптимизирането на външните доставки и услуги, където са едни от основните съмнения за източване на областната болница. Очевидно е, че този начин на управление на здравеопазването в България не работи. Не мога да приема досегашната абдикацията на държавата. Надявам се МЗ да подготви изцяло нова стратегия за развитието на сектора, максимално ефективна и адекватна на потребностите на гражданите" - коментира още Богданов.