/ Дарик - Враца
Народният представител от ВМРО Красимир Богданов отново се обръща с призив към министърът на здравеопазването Кирил Ананиев за спасяването на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца.

Медицинските сестри от врачанската болница вдигнаха скандал на директора

Врачанският депутат е провокиран от нестихващите протести на медицинските сестри и липсата на адекватни решения. През последния месец, на протест излязоха медицинските сестри, поставени в унизително финансово положение и лоши условия на труд.

Протести има, заплатите - под въпрос

Сега им предлагат да подпишат колективен трудов договор при месечно възнаграждение 560 лв., колкото е минималната работна заплата. "Г-н Министър, сам разбирате, че при тези рестриктивни мерки, при огромните задължения към кредиторите, Врачанската областна болница не само няма как да излее от трагичното положение, но скоро ще остане и без персонал.

Двама лекари с разкрития за работата във врачанската болница

Моят въпрос е: Какви мерки осъществява Министерството на здравеопазването за спасяването  на МБАЛ „Христо Ботев“ и смятате ли да предприемете действия за оказване на регламентирана държавна помощ на лечебното заведение" - се казва в питането на Красимир Богданов.