Голям интерес към приюта за кучета във Видин
Голям интерес към приюта за кучета във Видин / Община Видин

В продължение на два часа днес желаещите можеха да разгледат Общинския приют за кучета, който се намира в близост до град Видин. Хората бяха посрещани от неговия управител – д-р Стилян Паскалев и имаха възможност да се запознаят с условията, при които се отглеждат бездомните животни и да получат отговор на въпроси относно тяхното осиновяване.

Голям интерес към приюта за кучета във Видин
netinfo

Кметът на Община Видин Огнян Ценков също посети приюта в рамките на инициативата. „Целта е да постигнем една информираност на всички наши съграждани, да постигнем партньорство с неправителствените организации, да провеждаме разяснителна кампания. И както преди съм казвал, всеки един трябва да бъде отговорен – когато желае да има домашен любимец, той трябва да бъде готов и да го отгледа. А ако няма възможност, да се обърне към Общинския приют за кучета, където животното да бъде предадено, а не да се пусне безпризорно, да се превърне в агресивно и да напада хората“ – каза Ценков.

Голям интерес към приюта за кучета във Видин
netinfo

Управителят на предприятието обясни, че в приюта заловените кучета се обезпаразитяват, кастрират, поставят им се микрочипове и се регистрират. Той каза, че в момента не е запълнен изцяло приюта, за да може да се започне ударна кастрация в близките няколко дни. След като се овладее популацията на безстопанствените кучета, ще се пристъпи към поетапно прибиране и на маркираните.

Идеята е гражданите да съдействат и да се спре порочният кръг на изхвърляне на кучета. Д-р Паскалев допълни, че налице са всички необходими материали за извършване на манипулациите, има получени много дарения от чуждестранни организации и изхранването на животните е напълно обезпечено.  „Всеки един може да дойде да осинови куче, стига да има желание да го отглежда отговорно“ – заяви той.

Голям интерес към приюта за кучета във Видин
netinfo