Събрание в едно от мездренските села.
Събрание в едно от мездренските села. / Община Мездра
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков отчете дейността на администрацията през 2018 г. пред жителите на Зли дол и Елисейна. Най-голям проблем се оказа цената на водата, водоснабдяването на двете населени места и невъзстановените В и К-аварии, които компрометират пътната мрежа в селата. „В и К дружеството ни ще бъде незабавно запознато с проблемите на жителите на Зли дол. Ще се вземат проби от водата за микробиологичен анализ и ще почистим водния резервоар“, заяви Събков.

„Проблемите с възстановяването на пътната настилка след В и К-авариите са сериозни, но трябва да погледнем и реално на нещата – заради амортизираната водопреносна мрежа възникват по 2-3 аварии на ден. Физически не могат да отделят време за да реагират бързо навсякъде. Въпреки трудностите това е тяхно задължение, а нашето задължение е да контролираме процеса“, допълни кметът.
 
Той пое ангажимента компрометираният участък от оградата около кметството на Зли дол да бъде отремонтиран незабавно.
 
„Безопасността на всеки един жител на Общината е мой приоритет. Ще подменим оградата, ще осветим при възможност района около автобусната спирка“, заяви кметът.

Жителите на Елисейна благодариха на инж. Събков за оказаното съдействие при ремонта на покривите на кметството и църквата.
 
„Сами виждате ефекта от решението ни да инвестираме в нашето ОП „Чистота“. С наши сили и средства винаги ще ни излиза по-евтино. Давам пример със стената при автогарата. Успяхме да ремонтираме стената за по-малко от 3000 лева, вместо сумата от 15 000 лева, които ни поиска фирма за същия ремонт на същата стена. Строителната бригада успя да ремонтира и покрива на кметството ви, което може да се види и усети при всеки един дъжд. Продължаваме да инвестираме в нашето предприятие“, каза Събков.

В Елисейна с помощта на Общината, ще бъде обособено помещение за клуб на пенсионера.