Районна прокуратура във Видин предаде на съд 37-годишен мъж за закана за убийство при условия на домашно насилие, предшествано от системно упражняване на психическо насилие. Това съобщиха от обвинението.

Обвиняемият живеел повече от 12 години на семейни начала с жена, заедно с дъщеря й. След раждането на общото им дете мъжът започнал да злоупотребява с алкохол. В нетрезво състояние я обиждал, отправял закани, упражнявал физическо насилие.

С времето скандалите между двамата станали ежедневни. Той проявявал агресия, постоянно контролирал жената - нейните излизания извън дома, начина й на обличане и други.

Наложиха постоянен арест на мъж, пребил майка си

През март 2022 г. жертвата заедно с децата се изнесла от дома на обвиняемия. Въпреки това той всеки ден й се обаждал по телефона, идвал пред входа на блока, където тя живеела, викал, вдигал скандали. Молел жената да се върне, а при отказите й заплашвал нея и децата й с убийство и палеж.

Синът им бил свидетел на ставащото между родителите му, изпитвал страх да се среща с баща си. В случаите, когато бил вземан от него, бягал от дома му и се прибирал при майка си.

Жената няколкократно сигнализирала полицията за оказвания спрямо нея и децата й психически тормоз. Впоследствие подала молба в съда за издаване на ограничителна заповед срещу него.

След пореден случай на отправени от мъжа закани за разправа пострадалата сигнализирала органите на реда. 

Проведено е разследване под надзора на  Районна прокуратура – Видин и извършителят е предаден на съд. Предстои делото да продължи в съда.