Оставиха в ареста 36-годишния мъж за системен тормоз над 77-годишната си баба в Стара Загора

В периода от 1 до 6 август тази година в условията на продължаващо престъпление не е изпълнил заповед за незабавна защита, издадена от съда, с която му се забранява да извършва домашно насилие спрямо жената и да приближава нея и жилището ѝ.

Домашно насилие: Задържаха мъж за системен тормоз над баба си в Стара Загора

На 27 юли е била издадена заповед за незабавна защита от Районен съд, с която се забранява на мъжа да извършва домашно насилие спрямо баба си, да приближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра.

Въпреки че бил запознат с издадената заповед, той я нарушил, като отново е посетил дома на баба си, поискал ѝ пари и след като не му дала, я ударил и избягал.

В неделния ден мъжът е бил задържан. В хода на разследването е установено, че той е проявявал агресия спрямо баба си, с която живеел в едно домакинство.

През април 2022 г. той причинил лека телесна повреда на жената и е бил осъден на затвор за срок от шест месеца. Мъжът изтърпял наказанието си през май тази година, като след това продължил да посещава жилището на баба си, искал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

 Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.
Павлина Дудева, БТА