Съдът във Видин за пореден път отложи делото срещу двама непълнолетни обвинени, в извършване на убийство по особено жесток начин на 59 -годишен мъж.

Жертвата е от село Гъмзово.

Делото е отложено заради постъпила молба с приложен болничен лист от повереника на гражданските ищци, в която се иска отлагане на делото, поради заболяване.

Оставиха в ареста двамата младежи, убили човек заради шише с ракия

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Видин против непълнолетните  К.С.С. и Н.С.Г. обвинени в извършване на 1 януари 2023 г. жестоко убийство на самотно живеещ мъж в село Гъмзово, община Ново село.


Жестокото убийство стана в първия ден на тази година. Двете 16-годишни момчета в съучастие като съизвършители, по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост умишлено умъртвили Борислав чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.“

Жестокото убийство потресе жителите на село Гъмзово. Тялото на 59-годишния мъж бе открито в двора пред къщата му, и разследващите установиха че му е нанесен жесток побой с дървени предмети, ритан е, удрян е с юмруци от четири деца - три непълнолетни и едно малолетно. Те бяха задържани на 2 януари като заподозрени за извършители на тежко криминално престъпление. С полицейска мярка последователно за 24 часа, за 72 ч. и в впоследствие – с постоянна мярка "задържане под стража“ бяха задържани трите непълнолетни момчета- А.К ( 17 годишен) и 16-годишните -К.С.С. и Н.С.Г.

На четвъртото задържано дете - малолетно 10-годишно момче, бе предоставена полицейска закрила и то е наказателно неотговорно. В хода на разследването 17 - годишният А.К  бе освободен от наказателна отговорност.

След убийството в село Гъмзово: Готвят подписка за изселване на семействата на момчетата

Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия. Децата купували алкохола от жертвата, но в конкретния случай не им харесала и поискали да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е извършен след употреба на голяма количество алкохол, като най-вероятно момчетата са започнали да пият още в новогодишната нощ.