Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Клаудио Славчев и Николай Господинов, задържани за нанесения побой, при който почина 59-годишният Борислав Борисов. Тежкото престъпление е извършено в село Гъмзово до Видин на 1 януари.

Съдът не уважи жалбите на двете момчета, с които те искат да излязат от ареста. Обвиненията им са за тежко умишлено престъпление с обществена опасност, записаха магистратите в мотивите си.

Те бяха арестувани на 2 януари. Освен двамата, имаше задържани още едно момче - на 10 години, но то остава под полицейска закрила.

съд
Булфото

Според прокуратурата починалият мъж е бил удрян с дървени предмети, ритан е, удрян е с юмруци, а деянието е умишлено. Младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби, оповестиха власите във Видин. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия. 

Непълнолетните са признали за побоя и разказаха пред разследващите, че конфликтът е възникнал, защото купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол от децата, като най-вероятно момчетата са започнали да пият още в новогодишната нощ, в следващите дни са празнували рожден ден на едно от тях и са продължили да употребяват алкохол.