Прокуратурата: Убийството е извършено по особено жесток начин
Шокиращи подробности бяха съобщени за убийството на 59-годишен мъж във видинското село Гъмзово. Той бе открит в двора на къщата си пребит до смърт. Заподозрени за убийството му са четири деца. Три от тях са арестувани, а четвъртото, което е едва на 10 години, е под полицейска закрила. 

Конкретният повод за посегателството срещу жертвата е възникнал скандал за продаден алкохол на трите лица. Убийството е извършено по особено жесток начин, съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

"За извършеното тежко престъпление са установени и задържани 3 лица. Повдигнати са обвинения за извършено убийство. Днес ще бъде внесено искане за мярка "задържане под стража", която да бъде разгледана от Окръжния съд във Видин. Лицата са непълнолетни. Причина за престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол", заяви Владислав Влашев - говорител на прокуратурата във Видин, цитиран от БГНЕС. 

"Според разследващите органи, причината е била шише ракия, което те са закупили от убития и не са я харесали. Причината е била, че не е била хубава, върнали са я, човекът им върнал парите", разкри още шокиращи подробности за убийството кметът на село Гъмзово Венизел Флоров по NOVA.

"Според разследващите органи той е бит, ритан с твърд предмет с чупена долна и горна челюст, череп, разкъсани устни", разказва кметът на селото за щетите след побоя, нанесен на Борислав Бориславов.

Четири деца пребиха до смърт мъж във Видинско

Тялото на 59-годишния мъж беше открито в безжизнено състояние в двора на къщата му.

Младежите са известни на полицията. Били са уличавани в дребни кражби до сега. Хората в селото са потресени от случилото се.

След обяд видинският окръжен съд ще гледа мярка за неотклонение на трите непълнолетни момчета, привлечени в качеството на обвиняеми за смъртоносен побой над мъж в с. Гъмзово. С постановление на водещия разследването следовател тримата към момента са задържани за срок до 72 часа, съобщава БТА. 

Убитият е самотноживещ, в селото го познават като трудолюбив и добър човек. Има оранжерия, лозенце и периодично е работил по програми за заетост към кметството, казва кметът на село Гъмзово Венизел Флоров.

Старши комисар Петър Коцин, директор на Областна дирекция на МВР -Видин разкрива, че непълнолетните лица – А.К. (на 17 години), Н.Г. (на 16 години) и К.С. (на 15 години) са роднини и са известни на полицията, като извършители на редица домови кражби. И трите момчета не ходят редовно на училище, за десетгодишното момче не е ясно дали посещава училище.
 
БГНЕС/ NOVA/ Ирена Данаилова/ БТА