/ Агенция "Митници"
Митнически служители задържаха в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин над 164 000 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция "Митници"

На 21 юни инспектори спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил чужда регистрация. Шофьорът заявил, че превозва лекарства за Западна Европа и представил транспортни документи и опис, без подробно описание на медикаментите.

След мащабна международна акция: Иззеха близо 3 млн. таблетки лекарства

При щателна проверка митническите служители установили, че товарът е от пет различни вида лекарства, съдържащи активни вещества, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Агенция "Митници"

Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и представляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки. Към момента на проверката и в хода на последващите действия не е представено разрешение за търговия с лекарства, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични в рамките на ЕС.

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата.