/ Агенция "Митници"
Митнически служители задържаха 1790 грама златни изделия в товарен автомобил, пътуващ за Великобритания през ГКПП Дунав мост 2, съобщиха от Агенция "Митници".
           
На 6 фвевруари в района на ГКПП "Дунав мост Видин-Калафат", митничарите са отклонили за щателна проверка излизащ от страната товарен автомобил. Водачът му - турския гражданин, е заявил, че превозва замразени зеленчуци за Великобритания.

Иззеха контрабандни златни накити за 115 842 лв. на „Лесово“

В кабината на влекача, зад фабрично изграден хладилник, е бил открит пакет, увит с найлонов плик. Водачът е обяснил, че в него има златни бижута, които той закупил за роднини в Германия.

Митническите служители установяват, че превозваните бижутерийни изделия от жълт метал са с тегло 1790 грама и са на стойност 94 744,70 лева. В хода на проверката в камиона митническите служители са намерили и 170 кутии цигари с турски акцизен бандерол, скрити в агрегата на ремаркето. Стойността им възлиза на 1105 лева.

Контрабандните стоки са иззети. За случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Видин за извършени престъпления.

С постановление на прокурор - водачът е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.