Ученици от Гимназията по туризъм бяха на семинар по предприемачество
Ученици от Гимназията по туризъм бяха на семинар по предприемачество / netinfo
Обучението бе организирано от Представителството на Европейската комисия в България в сътрудничество с Института за икономическа политика.

Целта му бе да посрещне нарастващата нужда от насърчаване на предприемаческата култура сред младите хора в България, особено тези, които живеят и учат извън столицата и са на възраст от 18 до 29 години. Обучението акцентира върху развие на техните качества и умения, необходими за успешното реализиране на предприемаческите им идеи.

Европейският парламент идва в СУ „Николай Катранов“

От 24 до 26 ноември участниците се запознаха с уменията, необходими за стартиране и развитие на бизнес; структурирането и финансирането на предприемаческата идея и ролята на националните и европейските институции за насърчаване на предприемаческата дейност.

Въпреки, че не попадат във възрастовата група, ученици от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново се включиха активно в семинара. За да бъдат допуснати до обучението, учителят, ръководещ учебната компания на училището, инж. Славка Проданова, представи всички дейности и събития, в които са участвали и организират учениците от BOYAR DREAMS. 

Мариела Иванова, Габриела Генова и Янислав Дамянов получиха сертификати участие в семинара. Сертификати за принос в младежкия семинар получиха Румяна Иванова и Пламена Петева.