Смелчаци се хвърлят за богоявленския кръст във водите на Янтра
Смелчаци се хвърлят за богоявленския кръст във водите на Янтра / DarikNews.bg, архив

Със света литургия, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий, и тържествен богоявленски водосвет в Катедралния храм "Рождество Богородично" в старата столица ще започне програмата за Йордановден. От 10,30 ч. на площад "Цар Асен І" ще се състои ритуалът по благославяне на военните частите и техните бойни знамена.

В 11,00 ч. от Владишкия мост ще бъде хвърлен богоявленският кръстът, който трябва да бъде изваден за здраве от водите на река Янтра. Както всяка година в него ще участват курсанти от Националния военен университет.

Във връзка с подготовката и провеждането на военния ритуал на 6 януари /неделя/ ще настъпи следната временна промяна в организация движението на МПС:

-За периода от 09,00 до 12,00 ч. се затваря за движение ул. „Св. Климент Охридски", ул. „Митрополска" в участъка от Каменния мост на река Янтра до площад „Цар Асен І" и площад „Цар Асен І" за периода от 09,00 до 12,00 ч.

-За времето от 09,00  до 12,00 ч. градските автобусни линии с номера 20, 40, 50, 110 ще превозват пътници само до обръщалото на бившия Окръжен съвет /при чешмичката/