Проекти на общината за 12 милиона лева одобрени от началото на годината
Проекти на общината за 12 милиона лева одобрени от началото на годината / netinfo

Проекти на обща стойност около 80 милиона лева е разработила община В. Търново от началото на годината, съобщи директорът на Дирекция “Европейска интеграция, фондове и програми” Мариела Цонева. Одобрени до момента по оперативни програми на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на извънредните ситуации и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда са проекти на стойност 11 989 535 лева.

Още шест проекта за 62 796 378 лева са в процес на одобрение по две оперативни програми. На близо 50 милиона лева възлиза стойността на проекта за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейна и отпадъчна вода на територията на Общината, който трябва да получи одобрение до няколко дни и да стартира през март следващата година.

На 5868 490 лева е оценен проекта за устойчив градски туризъм по който Общината ще направи инвентаризация на културно- историческите обекти на територията си и ще подобри инфраструктурата до тях.

Други два и половина милиона лева иска Общината за подобряване състоянието на парковете и изграждане на видеонаблюдение, информира още Мариела Цонева.