/ ThinkStock/Getty Images
Майсторският клас ще проведе известният български пианист и педагог проф. Томислав Байнов със звездната формация от проект „Концерт на 8 рояла“
Майсторски клас с талантливи деца от Велико Търново ще проведе известният български пианист и педагог проф. Томислав Байнов и неговата звездна формация от проект „Концерт на 8 рояла“.

Второ поредно изложение за родители, деца и семейства Family Days Expo

Откритият урок ще е на 21 ноември в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ броени часове преди уникалния концерт на 16-те музикални светила, който ще зарадва почитателите на класическата музика в старата столица.

В майсторския клас ще се включат деца-пианисти от Музикалната школа на Младежки дом-Велико Търново и от СУ „Емилиян Станев“. Музикалното предизвикателство на Маестро Байнов е първото упражнение от „Виртуозният пианист“ на Чарлз-Луи Ханон, което ще се изпълнява едновременно от участниците в урока.

В музикалното занимание с децата, освен проф. Байнов, ще участват известните пианисти със световна кариера Винфрид Ромпф, Дороти Уйтенгсу, Женя Любенова-Келер и Сирма Величкова.

Над 1000 деца от Велико Търново се включиха в кампанията „Стара хартия за нова книга“

16 инструменталисти от девет държави: Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, Филипините и България ще се включат в уникалния „Концерт на 8 рояла“ във Велико Търново.

На 32 ръце те ще изпълнят произведения на Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариус Мийо, Джордж Гершуин и други. Роялите ще бъдат специално озвучени, няма да се разчита само на акустичния звук, така всеки един зрител ще  се наслади на концерта по най-добрия начин.

Четири от инструментите са специално предоставени за концертното турне, включващо Велико Търново, Пловдив, Варна и София, от фирмата Щайнгребер" /Steingraebеr/, която е водещ производител на рояли в света..

Диригент  на уникалното събитие ще е Григор Паликаров - познат от сцената а на Софийската опера и ръководител на Classic FM Shiny Oreshura, композитор, пианист, преподавател и носител на множество международни награди. 

Социалното министерство предлага повече родители да вземат детски

„Концерт на 8 рояла“ в старата столица е на 21 ноември, от 19:00 часа в ДКС „Васил Левски“. Музикалното събитие е част от Културния календар на Община Велико Търново.

Билети за концерта се предлагат в мрежата на eventim.bg и туристическите информационни центрове на ул. Христо Ботев“ №5 и на пл. „Цар Асен I“.