/ Община Велико Търново
Третата национална среща на експертите по социални дейности и здравеопазване от общините в страната започна днес във Велико Търново. До 22 ноември над 150 общински експерти по социални дейности, здравеопазване и доставчици на социални услуги в общините участват с конференцията.

Велико Търново е включен като дестинация в каталога на един от най-големите румънски туроператори

Целта на форума е експертите, съвместно с представителите на централната власт, бизнеса и неправителствения сектор да срещнат позициите си като страни, ангажирани в усилията да бъдат осигурени  ефективни социални и здравни услуги.

Темите, включени с дискусионните панели са разнообразни. Участниците в конференцията ще дискутират общинските политики, практики и партньорства за предоставяне на интегрирани услуги.

Ще бъдат разгледани и обсъдени текущи въпроси по изпълнението на проектите от настоящия програмен период, както и визията за следващия, с нормативните промени в системата на здравеопазването и други.

За участие в дискусиите през втория ден на срещата се очаква да присъстват Лазар Лазаров и Зорница Русинова - заместник-министри на труда и социалната политика, както и експерти в различните социални и здравни направления.