/ Община Велико Търново
Велико Търново е включен като дестинация в каталога на един от най-големите румънски туроператори за 2019/2020 година, съобщиха от Общинската туристическа агенция "Царвград Търнов", предава БТА.

Оркестърът на Националната гвардия на Алжир идва във Велико Търново

Договорът с румънският туроператор "Christian Tours" е сключен в рамките на Международното туристическо изложение Targul de Turism al Romaniei (TTR), организирано в Букурещ, в което участват над 300 изложители.

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов" е представила Велико Търново като най-добрата дестинация за културен туризъм в България. В каталога Велико Търново и Арбанаси са част от офертите за коледните и новогодишните празници, както и за уикенд пакети за индивидуални и групови посетители.

Велико Търново влезе на страниците на водещ испански ежедневник

През първите десет месеца на годината румънските туристи, посетили Велико Търново и Арбанаси са били 26 532
, а най-голям е бил интересът им към крепостта "Царевец", църквите "Рождество Христово" и "Св.Архангели Михаил и Гавраил" в Арбанаси, както и към Констанцелиевата къща в селото, уточниха за БТА от Общинската туристическа агенция.

Тези обекти, както и средновековните храмове във Велико Търново са включени и в офертата, която румънският туроператор предлага на своите клиенти, посочи Борислав Йорданов, управител на агенцията.

Велико Търново е световна карнавална столица (СНИМКИ)

Това е поредното трайно навлизане на "Царевград Търнов" на туристическия пазар в Румъния, след като по време на пролетното издание на туристическата борса в румънската столица е бил сключен договор с друг голям румънски туроператор "Gerada Tour" за организирани групови посещения в старата столица.
БТА