/ Община Велико Търново
Музикантите гостуват за 13-ия Международен фестивал на военните оркестри
Музиканти от три страни ще се включат в 13-ия Международен фестивал на военните оркестри. Участниците са над 200, а събитието е част от празничните прояви за Независимостта на България - 22 септември. Това каза Нелина Църова, директор на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ в Общината.

Официалното откриване на проявата ще е от 17.00 ч. днес пред МДТ „Константин Кисимов“, където ще има кратка шоу програма. Преди това изпълнителите ще дефилират по главната улица „Васил Левски“ от 16.30 ч.

„Сред участниците са Оркестърът на Националната гвардия на Република Алжир; Оркестърът на Академия на военно-въздушните сили на Република Румъния, град Брашов; Представителният гвардейски духов оркестър-София; Представителният оркестър на сухопътни войски с мажоретен състав от град Троян и Фестивалният военен оркестър, който е символичен домакин. В него се включват оркестрите на НВУ „Васил Левски“ и Втора механизирана бригада-Стара Загора, и Представителен курсантски блок на НВУ. Общият брой на участниците е над 200 човека“, допълни Нелина Църова.

За всички гости и жители на Велико Търново Общината е подготвила и излъчването на 3D Mapping спектакъла „Царевград Търнов“, което ще е от 21.00 ч. на фасадата на ХГ „Борис Денев“.

Международният фестивал ще продължи и в следващите два дни - на 22 и 23 септември с дефилета и концерти. Пълната програма с изпълненията по часове е поместена на интернет сайта на Общината.
Агенция Фокус