/ netinfo
Едно от най-обичаните заглавия в своя афиш - мюзикълът "Криворазбраната цивилизация", ще представи великотърновският Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” на сцената на МТ „Стефан Македонски” в София.

93 учени от 10 страни пристигат в града за международен симпозиум

Спектакълът е със специалното участие на актрисата Албена Михова. Представлението е на 18 октомври от 19.00 часа и е премиерно за софийска сцена. Билети се продават на касите на Музикалния театър в столицата.

Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, търновският театър за първи път у нас постави това заглавие в музикален вариант. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, а диригент - Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.

“Музиката на Дечо Таралежков е писана специално за телевизионния мюзикъл през 70-те години и от тогава, вече близо 50 години, никой не е посягал към нея. Затова имахме голямо затруднение с намиране на нотния материал”, сподели директорът на театъра Васил Вълчев. Той не пропусна да отправи специална благодарност към съпругата на композитора Камелия Попова, която е издирила и предоставила нотния материал за спектакъла на МДТ.

Албена Михова изпълнява ролята на Мадам Злата в емблематичния мюзикъл. Тя прие поканата да участва в „Криворазбраната цивилизация” специално за представлението, с което великотърновският театър участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете” в старата столица. Това бе и първата съвместна работа на любимката от телевизионния екран с екипа от професионалисти на МДТ.

ВТУ посреща своите първокурсници с “WELCOME PARTY”

Звездата признава, че нейната мама Злата е шантава, доста хард, а не нежна душа. „Това е един характерен образ на силната жена в семейството. Тя е много властна по характер, влияе на мъжа си, има силата да промени света.

В същото време глези дъщеря си, опитва се да й подсигури най-доброто, включително и най-добрия мъж - да е красив, умен, богат, абе всичко да му е наред, макар че такива мъже по принцип няма. Мадам Злата е от онези амбициозни майки, които са готови на всичко в името на успеха на децата си. Но понякога амбицията на майката е много по-голяма от тази на детето”, обяснява Албена Михова.

Мюзикълът "Криворазбраната цивилизация" е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на великотърновския театър.