Локо /Дряново/ поиска обяснение от Зоналния съвет на БФС
Локо /Дряново/ поиска обяснение от Зоналния съвет на БФС / netinfo
Писмо до Зоналния съвет на БФС във В. Търново, с копие до президента на Футболния съюз Борислав Михайлов изпратиха от ФК “Локомотив” /Дряново/, чийто шеф и спонсор е бизнесменът от Старата столица Георги Вълев. В депешата се искат отговори на няколко въпроса, свързани с домакинския мач с “Ком- Миньор” /Берковица/ загубен от дряновци с 3:2. Претенциите на изпълнителния директор на клуба Тодор Георгиев са свързани най- вече с назначаването за двубоя на рефера от Враца Иван Кирилов.
От “Локомотив” констатират, че ден по- рано Кирилов е ръководил среща от професионалния футбол, недоволстват че не е отсъдил “очевадна и съществуваща дузпа” в тяхна полза и питат: “…защо Кирилов трябваше да пропътува дълго разстояние за мач, в който участва отбор от град, намиращ се твърде близо до неговото местоживеене? Само Кирилов ли бе човекът, който може да изсвири този мач? В Зоналния съвет на БФС не знаеха ли за неговия наряд в професионалния футбол 24 часа по-рано? Защо Кирилов не бе сменен в рамките на приетите от Наредбата на БФС 72 часа преди началото на двубоя?”
“От “Локомотив” имат основание да недоволстват срещу поведението на Иван Кирилов. Имам пълна информация за случилото се в Дряново в неделя и той няма да ръководи срещи в Северозападната “В” група докато не коригира поведението си”, коментира председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Г. Велинов.