Колоездачите преминаха през В. Търново, финалът на третия етап от обиколката е в Елена
Колоездачите преминаха през В. Търново, финалът на третия етап от обиколката е в Елена / Дарик нюз

Третият етап от 63- ата колоездачна обиколка на България премина през В. Търново. Група от седем състезатели пресече символичния финал пред сградата на Здравната каса, а малко по- късно премина и колоната. Колоездачите бяха посрещнати от заместник- кмета Ганчо Карабаджаков. За втора поредна година община В. Търново осигури премия от 3000 лева за състезателя, който пръв премина през старата столица. Тя ще му бъде връчена в края на етапа, който е тази вечер около 18 часа на пл. „Христо Ботев”  в Елена. Преди това надпреварата преминава през Арбанаси, Г. Оряховица и Лясковец.

Колоездачите преминаха през В. Търново, финалът на третия етап от обиколката е в Елена
netinfo

Утре в 12, 30 часа четвъртият етап стартира от ул. „Трети март” 19 в Елена и през Твърдица – Сливен – Карнобат и Айтос ще финишира в Бургас.

Над 140 колоездачи от 23 отбора участват в тазгодишната  надпревара. Международната колоездачна обиколка на България е едно от най-престижните състезания в Европа, което и тази година привлече опитни състезатели от традиционно силните в колоезденето държави като Франция, Германия, Сърбия, Украйна и други. Патрон на състезанието е президентът Росен Плевнелиев, който в неделя даде официалния му старт.