Близките ще се събират на мълчалив протест за да почетат паметта ѝ
От болницата в Горна Оряховица бе изписано бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която почина в резултат на усложнения след секцио, извършено в лечебното заведение.

Близките взеха новороденото момченце около 13:30 часа, като получиха съвети и консултации от педиатъра д-р Илия Атанасов, който го е наблюдавал през цялото време, съобщиха от лечебното заведение.

Близки на починалата родилка се събират на мълчалив протест

„Първите няколко часа след раждането бебето имаше трудна адаптация, тъй като бе с асфиксия - кислороден недостиг, затова и беше поставено няколко часа на кислород, но бързо я преодоля, коментира д-р Атанасов.

МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Горна Оряховица

Той допълни, че за петдневния престой в АГО на новороденото са правени три пъти изследвания, приемало е антибиотик, като близките са държани в течение през цялото време, а педиатърът се е срещал два пъти с тях.

„Бебето е захранено на 6-тия час с изкуствено мляко. много бързо приемаше храна в големи количества, бързо наддаде и бързо преодоля физиологичния спад на теглото. Родено е 3 540 грама, а го изписваме 3 600 грама”.

Подробности за смъртта на 21-годишната родилка след секцио

Припомяме, че младата жена почина след планирано секцио. Тя постъпва в болницата с просрочен термин. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдение.

След опити за стимулиране на раждане, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио. Детето се е родило в стабилно състояние и с нормални показатели. Час по-късно обаче жената се влошила и започнала да кърви обилно. 

Заради усложненото състояние тя е била транспортирана до болница във Велико Търново. За съжаление, лекарите там не успели да се преборят за живота на младата майка.

Близките на младата майка не приемат версията на лекарите, че е починала от рядък синдром. Те се съмняват, че лекарска грешка е причина за трагедията. Близките ще се събират на мълчалив протест за да почетат паметта ѝ.Събитието ще се проведена паркинга на болницата в Горна Оряховица в сряда вечерта в 19:00 часа, става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук.  

"На паркинга на болницата в Горна Оряховица до кафето ще се проведе мълчалив протест в памет на починалата 21-годишна родилка Дани. Близки и приятели на Данислава настояват за истината за случилото се", пише Георги Стоянов в групата "Горна Оряховица" във Фейсбук.