/ NOVA
Близки и приятели на 21-годишната Денислава се събират на мълчалив протест за да почетат паметта й. Младата майка почина след планирано секцио в болницата във Велико Търново. 

Събитието ще се проведена паркинга на болницата в Горна Оряховица в сряда вечерта в 19:00 часа, става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук.  

"На паркинга на болницата в Горна Оряховица до кафето ще се проведе мълчалив протест в памет на починалата 21-годишна родилка Дани. Близки и приятели на Данислава настояват за истината за случилото се", пише Георги Стоянов в групата "Горна Оряховица" във Фейсбук. 

Подробности за смъртта на 21-годишната родилка след секцио

Младата жена почина след планирано секцио. Тя постъпва в лечебното заведение в Горна Оряховица с просрочен термин.Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдение. След опити за стимулиране на раждане, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио. Детето се е родило в стабилно състояние и с нормални показатели. Час по-късно обаче жената се влошила и започнала да кърви обилно. Заради усложненото състояние тя е била транспортирана до болница във Велико Търново. За съжаление, лекарите там не успели да се преборят за живота на младата майка.Близките на младата майка не приемат версията на лекарите, че е починала от рядък синдром. Те се съмняват, че лекарска грешка е причина за трагедията.