Изложение популяризира здравословния начин на живот
Изложение популяризира здравословния начин на живот / DarikNews.bg
Изложение популяризира здравословния начин на живот
56370
Изложение популяризира здравословния начин на живот
  • Изложение популяризира здравословния начин на живот

Велико Търново ще бъде домакин на тридневен фестивал на здравословните храни, екологично чистите продукти и биопроизводство. Международният форум-изложение "Здраве, Щастие, Красота" ще се проведе на 14, 15 и 16 септември в Изложбените зали "Рафаел Михайлов", съобщи неговият организатор Теодор Неделчев.

По думите му подобен форум се прави за първи път в България, като цели да популяризира и насърчи здравословния начин на живот, позитивното мислене и духовно самоусъвършенстване. Изложението се организира със съдействието на Общината в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г.

Тридневната програма ще премине под мотото „Самоусъвършенстване без консерванти, а чрез живи храни". Затова на изложението ще бъдат представени екологично чисти продукти, храни и хранителни добавки, както и лимецът като жива храна. Ще се изявят биопроизводители, билкопризводители и пчелари. В подкрепа на здравословния начин на живот гледните си точки ще споделят представители на традиционната и нетрадиционната медицина.

Ще има демонстрации на най-актуалните разкрасителни процедури и масажни техники, презентации на водещи козметични компании, консултации за профилактика на здравето и поддържане на здравословно тегло. Гост-лектори ще бъдат над 20 известни специалисти от България, Македония и Узбекистан, сред които д-р Людмила Емилова, психологът Еленко Ангелов, билкарят Емил Елмазов.

Посетителите ще видят как се приготвя Русалско мляко от лимец, как се правят билкови възглавнички и да дегустират различни видове кълнове. На специален щанд "Билкария" ще бъдат демонстрирани машина за покълване и мини професионални мелнички за брашно. Цената на входния билет за изложението е 2,00 лева на ден.

Форум „Здраве, щастие, красота" ще бъде открит в петък (14 септември) от 10,00 часа със специалното участие на Влади Въргала, който споделя идеите за здравословен начин на живот, обясни Теодор Неделчев. Вечерта от 20,00 часа в Изложбените зали ще бъде прожектиран и новият филм на Въргала "Операция Шменти Капели".

Чуйте повече от Теодор Неделчев в звуковия файл.