/ DarikNews.bg, архив
Уважаеми съграждани, приятели и гости на нашия град, 

„Пъстър балкански свят“ в Елена срещна модерното с традицията (СНИМКИ)

Днес възрожденска Елена, град със славни и вековни традиции, има празник. На 21 май отдаваме значимото на духовните пазители и закрилници на града – светите равноапостоли Константин и Елена, доказали с живота и делата си, че вярата върши чудеса.

В ден като този най-добре осъзнаваме силната си връзка не само с гордото историческо минало, с посланията и духа на предците ни. Празникът на нашия град е повод да покажем най-доброто от неговото настояще, да изявим най-светлото от себе си, да отворим сърцата си за позитивното, което да ни направи по-силни за бъдещето.

По примера  на еленските  възрожденци, просветители, будители, духовници и революционери нека оставим своя забележима следа в достойния път на нашия град. Обединени и с воля да израстваме като съвременно общество и заедно да градим образа на Елена пред Европа и света.

Традиционни обичаи и занаяти оживяха на Лазаровден в Елена

Мъдрите казват, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Нека за празника на нашия чудесен град  си подарим една също чудесна мечта, за сбъдването на която да работим всички. Елена да бъде място, в което децата ни да остават, родителите да са спокойни за старините си, а всички ние да живеем добре и достойно.

ДА НИ Е ЧЕСТИТ СВЕТЛИЯТ ПРАЗНИК 21 МАЙ И ДА ПРЕБЪДЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ!

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ
Кмет на община Елена