/ Община Велико Търново
От 10.00 ч. ще бъде затворен Александровският мост до Първомайци, заради почистване от събралите се наноси, вследствие на обилния дъжд
Тази сутрин р. Янтра във Велико Търново е била около метър под критичното си ниво, тъй като водата се е повишила драстично тази нощ заради приливни вълни от балканските й притоци.

Опасно време: Дъжд и гръмотевици и през новата седмица - къде ще вали най-много?

Още в 3.00 ч. сутринта кметът Даниел Панов е свикал група за реакции при бедствия и аварии, а служители на общината, полицията и пожарната, включително и на Гражданска защита са по критичните точки.

Чрез телеметричната система на Община Велико Търново и по информация от хората по места, нивата на р. Янтра, р. Белица и др. се следят на всеки 15 минути.

Нивото на р. Белица в Дебелец и Килифарево през последния половин часе спаднало с около 90 см. Река Янтра също се понижава с около 10 см в с. Пушево. Все още пикът на водното ниво е във Велико Търново, единствено в края на улица "Крайбрежна" реката е излязла леко от коритото си.

Мощни бури и порои на много места в страната - има ли критични точки? (ВИДЕО/СНИМКИ)

Няма заляти къщи или улици.  
Кметът Даниел Панов обхожда различни локации във Велико Търново и общината. Служители на общината, полицията, пожарната и Гражданска защита са по критичните места, включително и директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов, директорът на РД "ПБЗН" и комисар Красимир Кръстев.

От 10.00 ч. ще бъде затворен Александровският мост до Първомайци. Съоръжението се затваря заради почистване от събралите се наноси вследствие на обилния дъжд.  Тази нощ част от дъгите му са били затлачени от клони и дънери, довлечени от реката. Специализирана техника ще разчиства съоръжението.

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев е на място, за да следи ситуацията. Движението по моста ще бъде възстановено, след приключване на почистването.

Днес църквата-музей "Св.40 мъченици" във Велико Търново няма да приема посетители, тъй като двора и е наводнен от придошлите води на р. Янтра.