Единайста съдебна битка подхвана Манчестър Левиджов от Свищов
Единайста съдебна битка подхвана Манчестър Левиджов от Свищов / netinfo
Единайстата си съдебна битка подхвана свищовския футболен фен Манчестър Здравков Левиджов- Юнайтед. По- рано днес Великотърновски окръжен съд даде ход на делото срещу решение на Районен съд Свищов.
Манчестър Левиджов иска ВОС да промени собственото му име, така че то да съвпадне напълно с името на любимия му английски клуб “Манчестър Юнайтед”. През 2000 година Великотърновски окръжен съд промени името на Марин Здравков Левиджов на Манчестър, а две години по- късно отново с решение на съда като псевдоним бе добавено Юнайтед. Сега свищовлията настоява Юнайтед да стои не след фамилното, а с тире след собственото му име.
По традиция той се явява на делата без адвокат и отново не направи изключение. Като доказателство за правотата си привърженикът на британския футболен гранд представи удостоверение за свето кръщение, в което е вписан като Манчестър- Юнайтед Левиджов.
Футболният фен, който 42години е бил католик, е приел православната вяра през юни тази година в православен храм във Великобритания. Пред Окръжния съд той изтъкна, че собственото му име трябва да бъде променено, защото според църковното свидетелство вече се казва по друг начин и е невъзможно да се впише в православната общност със старото си име. Съдът ще се произнесе в законния 30- дневен срок.