84 са новите случаи на COVID-19 във Великотърновска област за изминалото денонощие. Сред тях има заразени ученици и преподаватели от общо девет училища в областта.

Положителни проби са дали четвъртокласник от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, шестокласник от ОУ „Бачо Киро“, седмокласник от СУ „Емилиян Станев“, шестокласник от СУ „Вела Благоева“, единадесетокласник и дванадесетокласник от ПМГ „Васил Друмев“ и учител в подготвителна група в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново, десетокласник от ПГАТ „Цанко Церковски“ и единадесетокласник от СУ „Бачо Киро“ в Павликени, осмокласник и десетокласник от ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица.

Всички контактни лица са под карантина, а учебните занятия – онлайн.

110 нови случаи на COVID-19 във Великотърновско

Общият брой на положителните проби в областта достигна 13 433. Активните пациенти са 1 021, като 207 от тях се лекуват в болница.

Битката с болестта през денонощието са изгубили три жени и един мъж, с което починалите стават 920. Оздравели са 11 492-а човека.

До момента в региона са поставени 67 300 дози от различните препарати срещу коронавирус. Със завършен имунизационен цикъл са общо 35 736 лица.
 
Информационна агенция Фокус