Чавдар (Етрополе) е десетият носител на купа Юлиян Манзаров
Чавдар (Етрополе) е десетият носител на купа Юлиян Манзаров / manzarov.com

Юношите на "Чавдар" (Етрополе) станаха победители в Десетото юбилейно издание на турнира в памет на Юлиян Манзаров, организиран от  Фондация ''Ангели от Лим'', Община Свищов и Стопанска академия ''Д. А. Ценов''.

На финала снощи момчетата от школата на Христо Стоичков и черногорския "Единство" приключиха при 0:0 в редовното време. Тимът от Етрополе вкара първите си четири дузпи, а вратарят му Мартин Методиев спаси две на гостите от Биело поле и с общ резултат 4:2 чавдарци ликуваха с купата. Трофеят и златните медали им бяха връчени от легендата Христо Стоичков, който бе в прекрасно настроение от победата на своя отбор. Сребърните медали на "Единство" връчи ректорът на Стопанска академия- проф. Величко Адамов, а бронзовите- секретарят на Камарата на румънския парламент Николае Мукович. С тях се окичиха надеждите на ЦСКА, които надделяха над миналогодишния носител на купата "Стяуа" с 3:1.

В мача за 5- 6 място "Ботев" (Пловдив) победи "Лудогорец" с 2:0.

Мартин Методиев от "Чавдар" заслужено бе обявен за най-добър вратар, като в групата и на финала въобще не допусна гол, а при дузпите спаси две.

Милан Грандов от "Единство" стана голмайстор на турнира. За най-добър защитник бе обявен Алин от "Стяуа", а за най-добър състезател Харис Махмутович от "Единство".

"Ботев" (Пловдив) заслужи купата за спортсменство за получените едва три жълти картона. По традиция своя награда връчи и Националният фенклуб "Манчестър Юнайтед" за феърплей. Взе я Антони Иванов от "Лудогорец".

От името на президента на БФС Борислав Михайлов красив плакет на организатора Георги Манзаров връчи шефът на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. Самият Георги Манзаров пък отличи с плакет отбора на ЦСКА - единственият клуб, който досега е участвал във всичките десет издания на турнира.