6167 лева събраха в Павликени за Амелия и Александър
6167 лева събраха в Павликени за Амелия и Александър / Община Павликени

6167 лева бяха събрани по време на благотворителния концерт в Павликени, проведен в подкрепа на лечението на 6-годишната Амелия и 23-годишния Александър. Средствата ще бъдат разпределени поравно и ще бъдат внесени в дарителските банкови сметки на двамата.

Звездата на българската естрада Петя Буюклиева, човека-глас Красимир Аврамов, Милен Кръстев, познат от „Шоуто на Слави", Пламена Петрова от „Мюзик Айдъл" и младият рапър Малкият се включиха в благородната инициатива. Водещ на спектакъла беше Тони Христов.

Специално участие имаха децата от Дневния център към Комплекса за социални услуги в Павликени.

„Съдбата не винаги е ласкава към хората. Затова пък винаги се намират самаряни, добри хора, които безкористно да се опитат да помогнат", каза в речта си кметът инж. Емануил Манолов и благодари на всички, свързали имената си с инициативата.

Огромна част от фирмите в Павликени също се отзоваха на молбата за помощ, като закупиха специални покани за концерта. Най -големи суми дариха Общинска администрация, „Хайпро България" ООД, групата на общинските съветници от БСП и „Унипак" АД.

По време на спектакъла дарения се събираха в три урни, разположени в Летния театър. Публиката имаше възможност да подкрепи кампанията и с изпращане на СМС за Амелия.