/ netinfo

1170 лева бяха събрани в рамките на инициативата „Мото-дядо Коледа“ във Велико Търново. Средствата ще бъдат дарени за лечението на Денислав Соколов, който страда от онкологично заболяване.

Деца направиха дарение на Неонатологията

Инициатор на кампанията „Мото-дядо Коледа“ е общинският съветник Георги Недев. На Рождество Христово, в рамките на няколко часа, мотористи, облечени в костюми на Дядо Коледа, посетиха Центровете за деца, лишени от родителски грижи във Велико Търново. Те зарадваха малчуганите с подаръци и лакомства.

В инициативата се включиха мотористи от цялата страна. Кампанията се организира за втора поредна година, но тази година тя бе посветена и на благотворителната кауза за събиране на средства за лечението на Денислав Соколов.

Как коледната елха пристига в България?

Младият мъж научава за заболяването си миналата година. Операцията преминава успешно, но се откриват разсейки. Необходимо е той да започне лъчетерапия в Турция, за която са необходими 20 000 лева.

„Добрите хора не са малко и разбира се мотористите показват, че може да са заедно и да постигат много. Браво на всички, които се включиха в мото обиколката! За нас беше удоволствие да подарим толкова много усмивки!“, допълни Георги Недев.