/ Дарик Варна
Теренът е общински и на него ще има кръгово кръстовище
Десетки постройки в „Максуда“ ще бъдат съборени заради изграждането на бул. „Васил Левски“, съобщава chernomore.bg. Всички те са вдигнати на общинска земя около кръстовището на улиците „Георги Пеячевич“ и „Тодор Влайков“. “Сградите, които ще се събарят, са опасни и се рушат“, обясняват от общината и уточняват, че точният ден на акцията все още се обсъжда.

Разчистването на терена се налага спешно заради кръговото кръстовище, което трябва да бъде изградено тук. То ще свързва новия булевард “Васил Левски” с улиците „Георги Пеячевич“ и Девня“.

Останалите без дом в „Максуда”: За какво му е на кмета тази магистрала?

Някои от постройките вече са празни – обитателите им са се изнесли доброволно, отнасяйки и строителните материали заедно с покъщината си. От няколко месеца с ромите тук работят общински служители и медиатори.

Хората са получили предложения за временно настаняване в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, но само двама са приели. Голяма част от незаконно заселилите се в “Максуда” не са от Варна и са се прибрали по родните си места. 15 души са потърсили услугите на общностния център.

Багери влязоха в "Максуда" 

При последното събаряне на незаконни постройки в „Максуда“ миналата есен бяха премахнати общо 18 “къщи” по скатовете на дерето. Сметището, образувало се тук с десетилетия, също беше прочистено, a от мястото бяха извозени над 30 000 тона отпадъци.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК