/ Дарик Варна
В „Максуда” очаквали да акция
95084
В „Максуда” очаквали да акция
  • В „Максуда” очаквали да акция
Обитателите на съборените по–рано днес постройки в „Максуда” са очаквали да останат без дом още през лятото. Това разкри пред Дарик Ася Томова, която се наложи да напусне незаконно изграденото си жилище, в което е живяла през последните 25 години. 

Жената описа себе си като самотна майка с 5 деца. В къщата, която беше съборена, живее от 25 години. На въпрос дали от Общината са им осигурили подслон отговори, че „нещо казаха, ама не знам кога ще стане”.

Багери влязоха в "Максуда" 

18 къщи покрай дерето в гетото бяха премахнати тази сутрин, които са незаконни и попадат в трасето на продължението на  булевард  „Левски”. Така броят на премахнатите от миналата година насам незаконни постройки в района достигна 100.

Започна разчистване на бунището в „Максуда” (СНИМКИ)

 
40-годишната Дженка, също майка на 5 деца, обясни, че са им предложили подслон в СУПЦ. Това обаче не я устройвало, защото в социалния център било пренаселено, а децата й учели в училище „Отец Паисий". Ромката се закани, че ще спре децата си от училище и ще започне да проси в центъра.

„И 100 патрулки да ми дойдат, децата си няма да ги дам”, категорична бе Дженка. По думите й страда от 92 болести, сред които диабет, нервен стомах и високо кръвно.

Махат частната автогара заради новия булевард ”Левски”


„Този кмет ли е, какъв е? За какво му е тази магистрала? Какво ще печели от магистралата? Той деца, милост няма ли към тези хора?!”, каза още недоволната жителка на „Максуда”.

Споделеното за Дарик от двете майки с по 5 деца ще откриете в аудио зоната